“İşe İlk Adım Projesi” ile Üniversite Mezunlarına İŞKUR Destekli İstihdam Fırsatı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan “İşe İlk Adım Projesi” hayata geçirilmiştir. “İşe İlk Adım Projesi” sayesinde, yüksekokul veya fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler işbaşı eğitim programlarına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacaktır. Düzenlenecek program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi program süresi kadar istihdam etmeleri talep edilecektir. Zorunlu istihdam süresinden sonra ise on iki ay süreyle işverenlerin bu kişileri istihdam etmeye devam etmesi beklenecektir.

İşe İlk Adım Projesi; fakülte veya yüksekokullardan mezun 18-29 yaş arası gençleri kapsamakta ve programdan sonraki istihdam sürecinde de işverenlere ücret desteği sağlanması yoluyla uygulanmaktadır.

Projeden yararlanmak isteyen tüm mezunlarımız İŞKUR İl Müdürlüklerinden detaylı bilgi alabilirler.