Üniversite Öğrencilerine Yaz Döneminde Kamuda Çalışma Fırsatı

16 Kasım 2018 tarihli ve 30597 sayılı Resmî Gazete yayınlanan “Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile üniversite öğrencilerine yaz döneminde kamuda kısmi süreli olarak  çalışma imkânı sağlanmış oldu.Üniversiteli gençlerin deneyim ve iş disiplini kazanabilmesine imkan sağlamak amacıyla yapılan düzenleme ile üniversiteli gençler, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda ki kamu kurum ve kuruluşlarında Türkiye İş Kurumunca (İŞKUR) düzenlenen toplum yararına programları (TYP) kapsamında üç ay süreyle istihdam edilebilecek.

Kimler Yararlanabilir?

-       Üniversite Öğrencileri (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç)

-     Yaz döneminde dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler bu programlardan yararlanamaz.

Program Başvurusu Nereye Ne Zaman yapılacak?

-   Program başvuruları yaz döneminde başlayacak (İŞKUR tarafından ilan edilecek süreler içerisinde).

-   Programdan yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, başvuru dönemlerinde bulundukları İŞKUR İl Müdürlüklerine başvuru yapabilecek.

Çalışılacak Alanlar Nelerdir?

-  Toplumsal faydanın yüksek olduğu kamu kurum veya kuruluşlarında aşağıda belirtilen işlerde istihdam sağlanacak:

a) Doğanın korunması.

b) Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.

c) Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.

ç) Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi

Çalışma Süresi Ne Kadar Olacak?

-       Program süresince en fazla üç ay çalışılacak.

-       Çalışma süresi haftada üç gün olmak üzere günlük sekiz saattir.

Ne Kadar Ücret Ödenecek?

-    Her bir katılımcıya, 4857 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda ödeme yapılacaktır