Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Kargı Fen Lisesi’ni Ağırladı

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Kargı Fen Lisesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak olan etkinliklerin ilki Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Kargı Fen Lisesi Müdürlüğü arasında sosyal, kültürel ve bilimsel işbirliğini gerçekleştirmek amacı ile Şubat ayında imzalanan protokol Lise ve Meslek Yüksekokulu arasında yapılacak işbirliklerini içeriyor. Buna göre lisenin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında uzmanlık desteği verilecek. Lise öğrencilerinin ise Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik ve araştırma birimlerini ziyaret ederek farkındalık kazanmaları sağlanacak.

 Program hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya IŞIK, bu tür projelerle hem ortaöğretimde okuyan gençlerimizin öğrenme azim ve gayretlerini teşvik etmek, hem yükseköğrenim konusunda bilgi ve donanımlarını artırmak hem de Hitit Üniversitemizi tanıtmak suretiyle onlar için kurulan gelecek projeksiyonu konusunda kendilerinde bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Işık, diğer okullarla da benzer iş birliklerine zamanları ve imkânları ölçüsünde devam edeceklerini kaydetti.

 Protokol çerçevesinde ilk etkinlik 27 Şubat Cumartesi günü yapıldı. Çorum’a gelen Kargı Fen Lisesi öğrencileri Meslek Yüksekokulu kampüsünü gezdi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Otomotiv Laboratuvarını ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’nün uygulama sınıfını gezen öğrencilere ilgili öğretim elemanları tarafından bilgi verildi.

Meslek Yüksekokulu Yeni Konferans Salonunda devam eden etkinlikte Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile “Bilim, Teknik ve Meslek” konulu bir söyleşi yapıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ömer Faruk Karakaş; Kargı Fen Lisesi öğrencilerine üniversite için yapacakları bölüm tercihlerinde kişilik özellikleri ile hayattan beklentilerin dikkate alınarak tercih yapılması gerektiğini ifade etti.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının kendi bölümlerini tanıtması ile devam eden programa Öğr.Gör.Halil İbrahim Aşgın, Öğr.Gör.Ayhan Başçı, Öğr.Gör.Fatih Şanöz ve Öğr.Gör.Murat Kartal konuşmacı olarak katıldı. Kargı Fen Lisesi öğrencilerinin dikkatle dinlediği bölüm tanıtımları öğrencilerden gelen sorular ile devam etti.

 Programın sonunda söz alan Kargı Fen Lisesi Müdürü Sayın Halil Dağ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile yapılan protokolün kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Zekeriya IŞIK’a ve bu etkinliğe katılan öğretim elemanlarına teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Youtube instagram Twitter Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi