Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Amasya Merzifon Havalimanına Teknik Gezi Düzenledi

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı öğrencileri, öğretim elemanları Öğr.Gör. Aslıhan KAYA, Öğr.Gör. Murat Kartal ve Öğr.Gör. Ömer Faruk Karakaş eşliğinde Amasya Merzifon Havalimanına gerçekleştirilen teknik gezi ile havalimanı ve havalimanı ekipmanlarını yerinde tanıma imkânı buldular. Havalimanının yolcu karşılama ve bekleme salonundan apronuna kadar her bir bölgesini HAVAŞ yetkililerinin anlatımıyla gören öğrenciler ayrıca havalimanı ekipmanlarını ve acil müdahale araçlarını da tanıdılar. Check in işlemleri hakkında yetkili personelden bilgi alan öğrenciler, bagaj işlemlerini yerinde gözlemleyerek derslerinde öğrendikleri bilgilerin uygulamalarına şahit oldular.

Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, havalimanı eğitim salonunda öğrencilere havalimanı hakkında detaylı bilgiler vererek, sivil havacılık sektöründeki bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı. Devlet Hava Meydanları İşletmesinin tanıtım filminin de izlendiği teknik gezide Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek öğrenciler ile “Havacılığın tarihi” üzerine bir söyleşi gerçekleştireceğini de belirten Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Teknik gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Zekeriya IŞIK ise yerinde eğitimin, reel sektörün tecrübe birikiminin öğrencilere aktarılmasının önemine işaret ederek yoğun bir şekilde bu kanalı açık tutumaya ve farklı program formatlarıyla bu alanda öğrenciler ve sektör üzerinde farkındalık oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti. Işık, her fırsatta Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek sunan Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ve onun şahsında bütün işletme çalışanlarına teşekkür etti.

2014 yılında, kontenjanı 28 olarak belirlenmesine rağmen, beklentinin üstünde ilgi görüp 32 öğrenci ile eğitim-öğretime; Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi adı ile başlayan ve sonra ismi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği olarak değiştirilen programda verilen eğitimin hedefi; havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan teknik bilgi ve beceriye sahip, mesleğin gerektirdiği yabancı dili bilen, bilgisayar kullanabilen, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini kazanmış, dünyadaki ve Türkiye’deki havacılık sektöründeki değişim ve yenilikleri hızlı bir şekilde takip eden, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, orta kademe yöneticilik özelliklerine sahip insanlar yetiştirilmektir.

Bu yıl ilk mezunlarını verecek programın öğrencileri sivil havacılık sektöründeki çeşitli şirketlerde (Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Ramp Hizmetleri, Kargo & Posta Hizmetleri, Yük Kontrol, Haberleşme ve Uçuş Operasyon Hizmetleri, Temsil & Gözetim Hizmetleri, Genel Havacılık Terminal Hizmetleri, Müşteri Portföyü Terminal Hizmetleri), lojistik şirketlerinde, ilgili kamu kurum kuruluşlarında ve sivil toplum örgütlerinde istihdam edilebilecekler.



HIZLI ERİŞİM

Youtube instagram Twitter Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi