Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu'nda İş ve İstihdam İmkânları Paneli Düzenlendi

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda, Üniversite-Alaca işbirliği kapsamında düzenlenen paneller serisinin ikincisi ‘İş ve İstihdam İmkânları’ adı ile gerçekleştirildi. Hitit Üniversitesine bağlı birimlerin Alaca ile işbirliği konusunda neler yapabileceklerinin tartışıldığı bu etkinliğin ikinci panelinde, işbirliğinin “İş ve İnsan Kaynakları Merkezi” ile “Sürekli Eğitim Merkezi” boyutları masaya yatırıldı. Mesleki eğitim konularına ağırlık verilen paneli çok sayıda dinleyici takip etti. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyesi ve Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) müdürü Yrd.Doç.Dr.Eşref Savaş Başçı, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü başkanı ve Hitit Üniversitesi İş ve İnsan Kaynakları Merkezi koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Ömür Demirer ve Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü başkanı Öğr.Gör.Bünyamin Çiçek’in panelist olarak katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Uçar gerçekleştirdi. 

Uçar; açılış konuşmasında Üniversite-Alaca işbirliğinin önemine değinerek "üniversitelerin bölgesel gelişim açısından önemli olduğunu, bunun farkında olarak Alaca ile üniversitenin hangi alanlarda işbirliği yapabileceklerini ortaya koymaya çalıştıklarını” belirtti. Bu kapsamda olan toplantılar yapmaya çalıştıklarına değinen Uçar, bunun önemli bir ayağı olarak gördükleri “İş ve İstihdam İmkânları Panelinin” önemine değindi. Ardından panele geçildi.

İlk panelist olan Yrd.Doç.Dr.Eşref Savaş Başçı,  HİTİTSEM’i tanıtarak konuşmasına başladı. Özellikle Merkezin düzenlediği kurslar ve sertifika programlarına değinen Başçı, bu eğitimlerle iş bulma imkânlarının arttığını söyledi. Aynı zamanda çalışanlar için de yeni donanımlara sahip olunduğundan kariyerlerinin daha başarılı olduğunun altını çizdi. Hangi eğitim programlarını yürüttüklerini ve bunların istatistiksel bilgisini de veren Başçı, istenmesi durumunda programların Alaca’da da yürütülebileceğini belirtti. Herkese açık olan, ücretsiz olarak sunulan ve yabancı hocalar aracılığı ile yürütülen İngilizce konuşma ve dinleme kurslarına Alaca’dan istekli olanların da katılabileceğini kaydeden Başçı, isteklileri misafir etmekten mutluluk duyacaklarını ifade ederek konuşmasını bitirdi. 

İkinci panelist olarak kürsüye gelen Yrd.Doç.Dr. Ömür Demirer, İş ve İnsan Kaynakları Merkezi’nin faaliyet alanına değinerek konuşmasına başladı. Merkezin vizyonunu ve misyonunu açıklayan Demirer, Üniversite öğrencilerinin iş ve staj imkânlarından söz etti ve iş çevreleri ile öğrenciler arasında aracı bir rol oynadıklarını belirtti. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan iş becerilerinin zamanında edinilmesi ve istihdam garantili iş alanlarının ortaya çıkarılması için çalışmalar yürütüldüğünün altı çizildi. Hem öğrencilere hem de iş çevrelerine çağrıda bulunan Demirer, Merkezlerine başvurular konusunda yaşanan örnekleri anlattı ve Alacadan gelecek talepler konusunda kendileri ile iletişim kurulması durumunda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

Son panelist olan Öğr.Gör. Bünyamin Çiçek, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu olarak, hem öğrencilerimize hem de iş çevrelerinde ihtiyaç duyulan alanlarda Alacalılara hangi alanlarda katkılar sunulabileceklerine değindi. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan alanlarda sertifika programları açarak HİTİTSEM ile ve iş çevreleri ile protokoller yaparak İş ve İnsan Kaynakları Merkezi ile temasları olduğunu dile getirdi. Teknik geziler sonucunda topladıkları ve kendilerine bizzat iletilen bilgilerden çıkarsadıkları verilere değinen Çiçek, “iş çevrelerinin çalışana iş arayanların ise işe ihtiyaçları olduğunu ancak ortak noktada buluşulamadığı için ciddi bir kaynak israfı” olduğunun altını çizdi. Bu kaynak israfının önlenmesi için kurslar ve sertifika programları ile istenen niteliklerin sağlanabileceğine değinen Çiçek, Üniversite-Alaca işbirliğinin bu noktada oldukça başarılı olma potansiyeli olduğunun altını çizdi. 

Her panelistin konuşmasından sonra soru ve cevaplara yer verilerek tüm katılımcılara teşekkür edildi.



HIZLI ERİŞİM

Youtube Twitter instagram Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi