Üniversitemizde “Çorum Kariyer Günleri ” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İş ve İnsan Kaynakları Merkezi ile Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Çorum Kariyer Günleri 19-20 Mart’ta gerçekleştirildi. Stant ve Salon Etkinlikleri şeklinde gerçekleştirilen kariyer günlerinin açılışı Ethem Erkoç Konferans Salonunda yapıldı. Kariyer Günleri Programının açılışına Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, ÇESOB Başkanı Recep Gül, SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, SGK İl Müdürü Ömer Tok ve kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış Konuşmaları ardından, İŞKUR Genel Müdürlüğü İstihdam Uzmanı Eser EROL, “Geleceğin Meslekleri ve İş Profili” ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Açılış oturumu işveren ve eğitimli genç işgücünün işsizlik, istihdam ve çalışma hayatına bakışlarının tartışıldığı “Çalışma Hayatında Kuşak Çatışması: Kuşaklar İş Hayatını Tartışıyor” oturumunda İşveren temsilcisi olarak Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, genç işgücünü temsilen Hitit Üniversitesi öğrencileri Dilek KARADAĞ, Ergin KORKMAZ; Osman BİLTEKİN ve Furkan KELEŞ istihdam, işsizlik ve işgücü piyasasını değerlendirdi.  

Programın birinci günü etkinlikleri, Kamu-Özel Sektör İnsan Kaynakları Yöneticilerinin öğrencilerle buluştuğu Kariyer Söyleşileri ve İş Hayatında Başarının Sırları gibi salon etkinlikleri devam ederken, Kariyer Günleri için Firmalar ve İŞKUR tarafından kurulan stantlarda, öğrencilerimizi iş hayatının profesyonel şirketleri ile buluşarak, işve staj olanakları için görüşmeler yaptı. 

Programın ikinci günüde İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından Uygulamalı CV Hazırlama ve İş Arama Becerileri Eğitimi verildi. “İŞ görüşmesine en iyi, İŞ görüşmesinde hazırlanılır” mantığından hareketle düzenlenen Mülakat Simülasyonu programı ile öğrencilerimiz gerçek iş mülakatından önce pratik yapma şansı buldular.

Program Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen Eğitimlere katılan 250 öğrencimize Katılım Belgelerinin taktimi ile sona erdi.  



Tüm fotoğrafları görüntülemek için tıklayın.



HIZLI ERİŞİM

Youtube instagram Twitter Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi