DHL Teknolojistik Fikir Yarışmasında Yüksek Lisans Öğrencimizin Başarısı

 Tedarik zinciri yönetiminde yeni lojistik iş modellerini ve yeni teknolojileri olgunlaştırmak, test etmek ve ölçeklendirebilmek amacıyla  DHL Ar-Ge Merkezleri, Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında İnsan Kaynakları departmanının desteğiyle lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurabildiği 2020 DHL Teknolojistik Fikir Yarışması, 25.12.2020 tarihinde canlı yayınla final organizasyonunu gerçekleştirdi. 

Yarışmanın fikir konuları, DHL Ar-Ge merkezi faaliyet alanlarındaki  konulara yönelik oluşturulmuştur. Bunlar, Nesnelerin interneti (IOT),  drone, robotik, otonom araçlar, sanal gerçeklik, mobil çözümler, depo optimizasyonu, ağ tasarımı, robotik süreçler, analitik iş zekası, dijital altyapı, makine öğrenmesi, izlenebilirlik, nakliye optimizasyonu olarak yer almıştır.

Yarışmada derece alarak kabul edilen ekipler, DHL Ar-Ge Merkezi desteği ile projelerini DHL tesislerinde hayata geçirme imkanına sahip olacak ve başarılarına göre; ödül, finansman, koçluk, fikir geliştirme, uzman kişilere erişebilme, staj ve iş imkanları gibi desteklere sahip olacaklardır.

Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencilerinden Dış Ticaret Ve Tedarik Zinciri Yönetimi Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Çelebi Yaşar ve Adli Bilimler yüksek lisans öğrencisi Nuri Kılıç'tan oluşan Sirius Takımı, "3D Modelleme ve Gömülü Sistemlerle Destekli Araç ve Depo İçi Optimizasyon Sistemleri" projesiyle yarışmada 3.lük ödülünün sahibi oldu.

Öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.




HIZLI ERİŞİM

Youtube Twitter instagram Facebook
Kariyer ve Mezunlar Ofisi Danışma Hattı
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Kariyer ve Mezunlar Ofisi
Öğrenci Temsilcisi
Çevrimiçi